För sportfiskaren väcker

sjöar och vattendrag längtan.

 Innehåll
     

Index

Flugbindning

 

Småland: övriga
Hemsida
Allemansrätt
Ullinge-Vixen
Sävsjöfiske
Öringfiske
Bergets sportfiske
Flera vatten
Solgen-Åsa gård
Trollfiske
Vättern Nissan-Hestravik
Nissan-Unnaryd
Sommen
Register

 

 

 

 

Tillbaka upp

 

Vrigstadortens Fiskevårdsområde


Vrigstad Wärdshus har internationella erfarenheter av sportfisketävlingar där bytet oftast varit de välvuxna braxnarna i Slättsjön och Lundholmssjöns vattensystem (Lagans källområde på Småländska Höglandet.)
Värdshuset ligger centralt på Höglandet mellan tätorter som Sävsjö, Jönköping och Värnamo och är därvid en historisk knutpunkt för de årligen återkommande vår- och höstmarknaderna med ca 35.000 besökare.

Sportfisket bedrivs ofta med mete eller spinnutrustning och kan som sagt inriktas på så kallad vitfisk med mört, braxen och löja. Men det förekommer dessutom periodvis mycket bra gädd- och gösfiske i området.
Från Vrigstad kommer Du också lätt till "gössjön" Rusken i Värnamo kommun.

Service:
Vrigstad Wärdshus, som ligger utmed riksväg 30 mellan Jönköping och Växjö, erbjuder ett bekvämt och ombonat fiskeboende med kompletta paket för främst den bilburne metaren.

I värdshuset finns välsorterad kiosk och boendealternativ i tvåbäddsrum. Där finns även solarium och gym. toalett och dusch.
En stor gemensam matsal erbjuder trivsam samvaro, men också en enklare landsvägsrestaurang ger alternativ till helpension.

Kommunens turistinformation är belägen alldeles i närheten och sköter bland annat fiskeinformation, båtuthyrning, fiskekortsförsäljning m.m.

Fiskepaket:

Mete ett Äss

Centralt Metecenter.


Copyright © 1998:
Harry Salmgren

Vnytt-logga