Innehåll:
  För sportfiskaren väcker sjöar och vattendrag längtan.

Välkommen

Fiskepaket och info:
   Föreda Kvarndammsfiske
  
Eksjö/Bergets Fiskecamp - sällskapsfiske
  
Eksjö, Åsa gård/Solgen - fiskecamp
  
Hestraviken/Nissan - meteeldorado
  
Jönköping/Munksjön - stadsnära fiske
  
Jönköping/Vättern - rekordlax
  
Ralången/Bolmen mfl. - flera rekordfiskar
  
Sävsjö/Eksjöhofgsjön - gädda m.m.
  
Tranås/Sommen - rekordröding
  
Ullinge/Vixen - sommar/vinterpimpel
  
Unnaryd/Nissan - fiskeförbud
  
Vetlanda/Emån - artrikast
  
Vetlanda/Trollebo - gädda o gös
  
Voff/Vrigstadsån - internationellt känt
  
Värnamo/Rusken - hemlighetsfulla hugg
  
Värnamo/Sjön Kassen - "prickig fisk"
  
SFK Hugget fiskeklubb - fiskeintresserade
  
Southern Lapland River Guides - norrlandsfiske


 
  Storfiskeregistrering

Övrigt/Uteaktiviteter:
 Vandra/Paddla/klättra
 
Guldvaskning/Ädelfors

Allemansrätt

 

flugfiskeFiske -Småland

Till de mest spännande fiskarterna i Småland hör den sällsynta malen. På det sätt som den fortfarande finns kvar i vattendragen, finns också andra, mer vardagliga rariteter, som bland annat färna i Emån och sarv i Vrigstadsån. Också öring finns kvar i några skyddade lokaler.

Men mest har nog den numera fridlysta Malen lockat i bland annat Emån. Med sitt hemlighetsfulla och tillbakadragna levnadssätt har den gäckat oss sedan urminnes tider.

Med enorma vikter över 60 kilo, har den skapat legender som fortfarande intresserar fiskeintresserade och forskare att hålla ett öga på Småland och Emån. Historier från förr om oerhörda metkrokar, betade med hela får för att locka "di Store", är extra aptitretare i fiskehistorier kring lägerelden sportfiskare emellan!

Oslagbar artrikedom - Ditt val.

Just runt Emåns källflöden, och även runt de andra kända åarnas källflöden i Småland, som Lagan, Nissan, Svartån och Mörrumsån, finns ett stort antal av länets fiskrikaste sjöar och vattendrag. Det är bland dessa vårt urval kan erbjuda Dig både gädd-, lak,- abborr- och gösfiske med mersmak. Men också fiske efter "prickig" fisk.

Lika oslagbar är den natur som möter vandraren eller kanotentusiasten. Lämpliga bergsformationer inbjuder till klättring samtidigt som djurlivet kan erbjuda oanade möten! Det är inte ovanligt att bli erbjuden höstjakt efter älg, även om fiskekamrater förekommer oftare.

Vandra - Paddla - Cykla- Klättra

I Jönköpings län är vildmarken nära, kulturlandskap med röda torp på tryggt avstånd. Kvarvarande vildskog där fiskgjusen kan häcka, är tillsvidare en unik och bevarad resurs i Småland.

Här erbjuds Du kompletta aktivitetsprodukter, som bergsklättring, cykling, paddling och vandring och guidade turer. Där ger tillfälle till guldvaskning tillvaron en "guldkant".


Copyright © mars 1995:
Vildmarks Nytt Förlag AB / Harry Salmgren