Innehållssidan

 
Fiske-Småland

 

Tillbaka till Smålandsfiske

Småland: övriga
Hemsida
Allemansrätt
Föredan Kvarndammsfiske
Nissan-Hestravik
Öringfiske
Bergets sportfiske
Flera vatten
Slättemobo
Solgen-Åsa gård
Sävsjöfiske
Trollfiske
Ruskenfiske
Ullinge-Vixen
Vättern
Vrigstad
Register

 

Sommen, en jätte i Tranås, rödingrekord nära 9 kilo!

 

Abborrfiske - en njutning©Harry SalmgrenHättebadens camping i Tranås är en prisbelönt camping. Där finns även stugor med stort rekreationsområde samt uterestaurang på sjön Sommens strand.

Campingen ligger högt med en vidunderlig utsikt över de många öarna, sunden och skären i den så omväxlande sjön.

Skogarna är vidsträckta med omtalad population av bland annat hackspett. Sommartid förekommer ångbåtstrafik med den vedeldade Boxholm II (som trafikerat sjön sedan 1904) till campingen. Campingen är också ett naturligt basläger att starta sitt sportfiske från.

Sportfisket:
I sportfiskesammanhang är Sommen känd som sveriges sydligaste storrödingsjö. Där har fångsterna ofta förbluffat med enorma rödingar. Rekordet är en röding på 8,9 kg. Men för fisket i allmänhet är gädda och abborre den verkliga fångsten för spinnfiskaren. Vintertid kan laken vara rekordstor: rekord.

Säsong: Tack vare rödingens trivseltemperatur är fiskesäsongen utspridd runt hela året där det båtburna fisket ofta pågår till isläggningen. Värt att notera är att det förekommer begränsningar på sjön för trolling till endast ett spö per fiskare och fisketillfälle. Vinterfisket med pimpelredskap kan vara mycket bra. Många storrödingar har fångats på så sätt. Rekordfiske har noterats här rekord.

Fiskarter: Röding, gädda, abborre, lake.

Fiskesätt: Handredskapsfiske (i dagligt tal Sportfiske med handredskap) vid fiske från båt, trolling, (obs begränsningar av redskap) och pimpelfiske vintertid.

Service*: Fiskekort och fiskeinformation fås på Hättebadens Camping tel: 0140-174 82, vid sjön Sommen i Tranås.

Även bokningar av guidade fisketurer på Sommen från SEK 2800:- för 4personersgrupp. Fisketuren varar ca 6timmar.

*Vänligen observera att priser och arrangemang, endast är exempel och förslag. För ev bokningar vänligen begär offert. (HS)

Tillbaka upp


Copyright © mars 1995-2013:
HS Skriv & Utred / Harry Salmgren