Fiske -

Småland

 Innehåll
     

Engelsk site

Tysk Site

 

Småland: övriga
Hemsida
Allemansrätt
Föreda Kvarndammsfiske
Bergets sportfiske
Flera vatten
Nissan-Hestravik
Nissan-Unnaryd
Rusken
Solgen-Åsa gård
Sommen
Sävsjöfiske
Trollfiske
Ullinge-Vixen
Vättern
Öringfiske
Övrig "projektinfo" - Vrigstad
Register

 

 

 

 

 

Tillbaka upp

 

Vrigstadortens Fiskevårdsområde, Gösrekordet över 8 kilo!


Vrigstad Sportfiske har internationella erfarenheter av fisketävlingar. Bland annat Scandinavian Seaways Challenge och Embassy Challenge har avgjorts där. Då var bytet oftast de välvuxna braxnarna i Slättsjön och Lundholmssjöns vattensystem (Lagans källområde på Småländska Höglandet). Samtidigt har andra vittnat om goda gädd- och gösfångster, för att inte tala om Pelikrokens storabborrar.
Efter det har man ytterligare försökt förbättra information och tillgänglighet till fisket -lokalt och internationellt. Under åren 1998-2000 genomfördes därför ett pilotprojekt av Fiskevårdområdet. Kort sagt gick Leaderprojektet ut på: Hur förfina produkten "sjöfiske". För intresserade finns en kortrapport här!

Vrigstad samhälle ligger centralt på Höglandet mellan tätorter som Sävsjö, Jönköping och Värnamo och är där en historisk knutpunkt för de årligen återkommande vår- och höstmarknaderna med ca 35.000 besökare.

Sportfisket bedrivs ofta med mete- eller spinnutrustning och kan som sagt inriktas på så kallad vitfisk med mört, braxen och löja. Men det förekommer dessutom periodvis mycket bra gädd- och gösfiske i området.

1998 års gösrekord i Lundholmssjön i Vrigstad- över åtta kilo!


Från Vrigstad kommer Du också lätt till "gössjön" Rusken i Värnamo kommun där det numera erbjuds guidat trollingfiske efter den så omtyckta gösen.

Service:
V
rigstad Wärdshus, som ligger utmed riksväg 30 mellan Jönköping och Växjö, erbjuder ett bekvämt och ombonat fiskeboende med kompletta paket för främst den bilburne metaren eller spinnfiskaren.

I värdshuset finns välsorterad kiosk och boendealternativ i tvåbäddsrum. Där finns även solarium och gym. toalett och dusch.
En stor gemensam matsal erbjuder trivsam samvaro, men också en enklare landsvägsrestaurang ger alternativ till helpension.

Kommunens turistinformation är belägen alldeles i närheten och sköter bland annat fiskeinformation, båtuthyrning, fiskekortsförsäljning m.m.

Fiskepaket: Kontakta Vrigstad Turistbyrå 0382-575000 eller maila för info.

Mete, måttfull hobby ©1990;Harry Salmgren

Centralt Metecenter.


Copyright © mars 1995 - 2013:
Harry Salmgren
Smålandsfiske