FiskeinnehållInnehåll:

 

Fiske-Småland

Norra Nissadalens Strömfiske.

 

Småland: övriga
Hemsida
Allemansrätt
Föreda Kvarndammsfiske
Ullinge-Vixen
Sävsjöfiske
Nissan-Hestravik
Öringfiske
Bergets sportfiske
Flera vatten
Solgen-Åsa gård
Trollfiske
Vättern
Vrigstad
Rusken
Sommen
Slättemoboende
Register

 

Bengt och öringNissan,

ett litet vatten med stora möjligheter.OBS: sedan våren 2010 fram till 2015 är det fiskestopp för allt fiske riktat mot laxartad fisk i Nissan och dess biflöden enligt Norra Nissadalens FVOF.För mer info kontakta miljöinspektör Marie Leuchovius 036-105455.

Ett par mil sydväst om Jönköping vid Norra Unnaryd, erbjudes fiske med vildmarkskänsla i både strömmande som stilla vatten.

"I ett område med milsvid utsikt över blånande åsar, lite norrländsk till karaktären och med vildmarksprägel, finns ett strömfiske med utsatt öring och regnbåge. Ett eldorado för många flugfiskare som söker spänning och avkoppling i sin jakt på öring".

Tillsammans med biflöden Svanån och Radan, bildar Nissan här ett över tre mil sammanhängande strömvattenområde med tidvis unika möjligheter till ett varierat flugfiske för att vara i södra Sverige.

Inom området finns även flera andra fiske- och logimöjligheter vid Nissan

Vildmarks Nytt har fiskat Nissan vid flera tillfällen och har sammanställt en liten "fisketest" här.


Norra Nissadalens Strömfiskeområde.

Service:

Med sin närhet till Värnamo och fina förbindelser längs riksväg 26 eller "Nissastigen" och bekväma resavstånd till flera större städer inom en nära radie, utgör Norra Nissadalens Strömfiskeområde ett attraktivt mål.

Öppettider:

Under perioden maj-september är fiskete bäst. Logi utgörs av Campingstugor med fyra bäddar och pentry. Servicebyggnader innehåller toalett och dusch. Några av stugorna är handikappanpassade. Där finns också plats för husvagn eller campingbil. Redskapsförsäljning finns under högsäsong och kartor samt affär i närheten med dagliga öppettider.

Handikappvänlig Put&Take-sjö med regnbåge ger möjligheter till bland annat flytringsfiske. Guide och utrustning finns att hyra.

Fiskarter: Öring och regnbåge.

Fiskepaket: Hel fyrbäddsstuga, fiskekort, självhushåll - SEK 575:- /dygn

SEK 1.500:-/ weekend

SEK 2.750:-/vecka - för flugfiskare

För bokning och information kontakta Nissans EkoTurism


Copyright © mars 1995-2013:
HS Skriv & Utred / Harry Salmgren